Tickets
Shop
Nieuws 14 jun 2018

Hoe kan ik het inlineskaten volgen dit weekend?

Er staan dit weekeinde wederom mooie wedstrijden op het programma. Voor de senioren wordt onder meer de zesde KNSB Baancompetitie gereden en zijn er meerdere marathons. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Foto : Neeke Smit

KNSB Baancompetitie 6 senioren (16 juni)
De KNSB Baancompetitie gaat zaterdag verder in Friesland. Vanaf 14.00 uur gaan de inlineskaters los op de baan in Heerenveen. Er staat een 1000 meter en punten/afvalkoers op het programma. Het is één van de laatste voorbereidingen op het WK, dat van 1 tot en met 8 juli in Heerde en Arnhem wordt verreden. Kijk hier voor meer informatie.

World Inline Cup 5 (16 juni)
Zaterdag staat in het Tsjechische Ostrava de vijfde World Inline Cup op het programma. Een internationaal peloton neemt het in de race over 33,5 kilometer tegen elkaar op. De World Inline Cup bestaat uit een serie internationale marathonwedstrijden op het hoogste niveau in Europa en Azië waarbij de winnaars van het eindklassement een geldprijs binnenhalen. Check hier meer informatie.

Nationaal pupillentoernooi (16 juni)
Voor de pupillen staat zaterdag het nationaal pupillentoernooi in Purmerend op het programma. Dit is het jaarlijkse hoogtepunt voor de pupillen 4 tot en met 1 (in de leeftijd tot en met 12 jaar). Dit officieuze Nederlandse kampioenschap trekt elk jaar tientallen pupillen uit heel Nederland. Het is voor velen de eerste keer dat ze tegen pupillen uit andere regionale competities rijden. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Regionale competities (16 en 17 juni)
Op zaterdag wordt de zesde wedstrijd in de Oomssport Skeelercup in Rotterdam verreden. Zondag is de zesde Free-wheel Inline Cup Oost in Elden/Arnhem. Op dezelfde locatie is dan ook de vijfde Dave van Dam Marathon Cup

KNSB Marathon Cup (20 juni)
Verder wordt woensdag de vierde KNSB Marathon Cup in 't Harde gereden. Voor informatie over deelnemers en tijden kun je hier terecht.

Bekijk hier de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan