Tickets
Shop
Nieuws 10 jun 2018

Dubbelslag voor Herzog in Zwaagwesteinde

De KNSB Baancompetitie in Zwaagwesteinde werd zaterdag een prooi voor Vanessa Herzog. De Oostenrijkse schreef in Friesland de 500 meter én afvalkoers op haar naam.

Foto : Neeke Smit

Elisa Dul en Marit van Beijnum werden tweede en derde op de sprintafstand. Op de afvalkoers waren het Maya de Jong en Anna van den Bos die de top drie compleet maakten. Naast Herzog uit Innsbruck verscheen er ook een groep Australiërs aan de start in Zwaagwesteinde, wat de wedstrijd tot een internationaal feestje maakte. 

Bij de heren ging de overwinning op de sprint naar Rémon Kwant, voor Ronald Mulder en Janno Botman. Op de afvalkoers kwam Luc ter Haar als eerste over de streep, gevolgd door Ruurd Dijkstra en Tom den Heijer. 

Klassement
In het sprintklassement gaat Van Beijnum aan de leiding, voor Van den Bos en De Jong. Bij de heren staat Gerrie van Lingen bovenaan, voor Kwant en Merijn Scheperkamp. In het klassement over de koersen staat Van den Bos bij de dames bovenaan, gevolgd door Bente Kerkhoff en De Jong. Bij de heren ziet het klassement er precies zo uit als het laatste podium: Ter Haar, voor Dijkstra en Den Heijer. 

Klik hier voor de volledige uitslagen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan