Tickets
Shop
Nieuws 22 jan 2018

Zoveel mogelijk rondjes schaatsen voor War Child

Zondagochtend hebben ruim 200 kinderen zoveel mogelijk geld bij elkaar geschaatst voor het goede doel. Na een goede warming-up gaf niemand minder dan Marianne Timmer het startschot voor de Alternatieve Elfstedentocht voor Kids.

Na het bedwingen van de kluunbrug werd door de kinderen de eerste grote ronde op Flevonice ingezet, die maar liefst drie kilometer lang is. Tot twaalf uur kregen de kinderen de kans om zoveel mogelijk stempels op te halen om daarmee geld in te zamelen voor War Child.

Triangle

Naast een mooie actie voor het goede doel, was de tocht ook een geweldige prestatie voor de meeste kinderen. Zo hebben Lars en Rens zondag voor het eerst geschaatst. Op hun laarzen en dubbele ijzers reden ze een hele ronde van drie kilometer uit. Moe maar voldaan namen ze de medaille in ontvangst en werden ook nog even geïnterviewd voor de lokale televisie...

STG Viking was met een grote groep aanwezig op Flevonice. Sanne de Boer van de jeugdcommissie legt uit dat daar nog wel een hele organisatie aan voorafging: "We lazen op schaatsen.nl dat er dit jaar weer geschaatst zou worden op Flevonice. Er was echter een probleem: de verenigingsdag zou ook vandaag zijn. Toen heeft het bestuur besloten de verenigingsdag te verplaatsen, zodat we toch mee konden doen. Bij voldoende aanmeldingen zouden we ook voor koek en zopie zorgen, en dat is gelukt! We waren hier met zo’n twintig kids en twintig ouders, die vinden het trouwens net zo leuk."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan