Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2018

Van Tiel loopt finale EK kunstrijden net mis

Kyarha van Tiel heeft zich donderdag net niet weten te plaatsen voor de finale van de EK kunstrijden in Moskou. Met een verschil van minder dan een half punt eindigde ze op plek 26, twee plaatsen verwijderd van de finale. De 17-jarige Rotterdamse maakte haar debuut bij de senioren.

Foto : EPA/Sergei Ilnitsky

Van Tiel beleefde dit seizoen haar comeback na meer dan een jaar lang blessureleed. In de Russische hoofdstad schaatste ze technisch gezien een bijna foutloze moeilijke korte kür met een triple lutz en een triple flip-dubbele toeloop. De jury gaf haar een totaalscore van 45.28 punten, de Deense Pernille Sorensen eindigde met 45,76 punten op plaats 24. De gekwalificeerde dames rijden de vrije kür op zaterdag.

Thomas Kennes was er woensdag eveneens niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale. De 21-jarige Tilburger ging in zijn korte kür onderuit en liep daardoor veel punten mis. Te veel om nog in de top 24 te eindigen en zodoende de finale te halen.

Hij kwam uiteindelijk op een puntentotaal uit van 54,65, ver onder zijn persoonlijk record van 60,82 punten. Hij viel na zijn eerste sprongcombinatie (triple salchow-triple toeloop) en besloot zijn oefening met een dubbele axel in plaats van een drievoudige. Kennes, die op eerdere EK's 25e en 28e werd, mist daardoor de vrije kür die vrijdag op het programma staat. Vooraf zag Kennes kansen om de finale te halen.

Tijdens de Challenge Cup / NK kunstrijden (22-25 februari) in Den Haag komen Kennes en Van Tiel in actie voor eigen publiek. Kennes is regerend Nederlands kampioen, Niki Wories verdedigt haar nationale titel bij de dames.

Klik hier voor de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan