Tickets
Shop
Nieuws 23 jan 2018

Schaatsshow tijdens Holland Dance Festival

Le Patin Libre zal menigeen in Nederland misschien niet zoveel zeggen, maar internationaal is het een groep artiesten die met hun voorstellingen een unieke plek heeft verworven in de schaatswereld en theaters, wat op zichzelf al een uniek gegeven is, want wanneer zien we nou schaatsen in een theater?

'Vertical Influences' is een voorstelling waarbij 'vrij geschaatst' wordt en dus verre van stereotype kunstschaatsthema's staat. Noem het 'moderne dans' op het ijs, ook al dekt dat de lading nog niet helemaal. 'Contemporary skating' wordt het ook wel genoemd, maar in de essentie gaat het er om dat glijden op het ijs niet per definitie alleen geschikt is voor sport, maar ook een vorm van kunst is. Je moet het gewoon met je eigen ogen zien om te ontdekken wat het is.

De voorstelling 'Vertical Influences' is niet alleen prachtig om naar te kijken, er worden ook allerlei randactiviteiten georganiseerd, waarbij het publiek uitgedaagd wordt zelf de schaatsen onder te binden om een workshop ‘vrij’ schaatsen te volgen, deel te nemen aan een dance-party en audities voor ambitieuze schaatsers die misschien wel mee willen toeren door heel de wereld op vrijdag 26 januari.

Vooral dat laatste is super interessant voor (kunst) schaatsers om zich eens in te verdiepen, want hoe gaaf zou het zijn om na je sport-carrière je skills in te zetten om het publiek te entertainen en een boodschap mee te geven in de vorm van een voorstelling op het ijs! Le Patin Libre wil de komende jaren groeien, dus de groep wil in nieuwe schaatskunstenaars investeren en die ook voorzien van een uitgebreide training. Aan alle Nederlandse (kunst)schaatsers: ga dit avontuur aan en ontdek een wereld die verder gaat dan de 'normale schaatswereld'.

Lees hier voor meer informatie over deze unieke audities
Kaartjes voor de voorstelling kopen? Dan moet je hier zijn.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan