Tickets
Shop
Nieuws 22 jan 2018

Mayon Kuipers zet per direct een punt achter haar schaatscarrière

Mayon Kuipers heeft haar schaatsloopbaan per direct beëindigd. De World Cup in Erfurt was haar laatste optreden en na twaalf jaar topsport is het nu afgelopen.

Foto : Sander Chamid

In Erfurt werd Kuipers tiende op de tweede 500 meter, haar hoogste notering op internationaal niveau. Tijdens World Cups in 2011 en 2012 eindigde ze ook als tiende op de kortste sprintafstand. De 29-jarige Heerenveense wist al langer dat dit haar laatste seizoen zou worden. Ze droomde van de Spelen, zou daarna stoppen en richtte zich dit seizoen dus volledig op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT). Met een vijfde plek op de 500 meter ging die droom in rook op.

Na het OKT mocht de sprintster nog wel naar de EK Afstanden in Kolomna en de World Cup in Erfurt. "Maar mijn doel is nu weggevallen. En dat heb ik wel nodig", vertelde ze aan de Leeuwarder Courant. Afgelopen seizoen moest Kuipers verplicht een pauze inlassen, omdat ze was geveld door hepatitis E. Ze verliet Team AfterPay en ging terug naar het gewest Friesland.

Samen met haar vriend Freek van der Wart, die door aanhoudend blessureleed twee weken geleden noodgedwongen afscheid nam van shorttrack, gaat ze straks een maand reizen. Daarna gaat Kuipers fulltime aan het werk. Haar schaatsen bergt ze netjes op, voor het geval er natuurijs komt.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan