Tickets
Shop
Nieuws 17 jan 2018

Krol ziet af van stappen tegen KNSB

Thomas Krol legt zich erbij neer dat hij geen reserve is voor de Olympische Spelen. De 25-jarige schaatser van Team Plantina gaat niet meer in beroep tegen de KNSB, omdat het rendement van verdere stappen niet opweegt tegen de kosten en de moeite die zij vergen.

Foto : Huub Snoep

Krol wist zich eind december tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) net niet te plaatsen voor de Olympische Spelen in PyeongChang. Hij werd derde op de 1000 meter, maar Kai Verbij (die zich afmeldde met een spierblessure) kreeg later een aanwijsplek op die afstand, omdat hij volgens de bond meer kans zou hebben op een medaille.

Vervolgens kreeg Krol te horen dat niet hij, maar Hein Otterspeer de eerste rijder is die voor deelname in aanmerking komt bij een blessure van Kai Verbij. Otterspeer werd zowel vierde op de 500 als op de 1000 meter.

iSkate, de organisatie waar Team Plantina onder valt, meldt geen stappen te ondernemen. "Krol staat moreel en procedureel in zijn recht, maar in overleg hebben wij vastgesteld dat het rendement van verdere stappen niet opweegt tegen de kosten en moeite die zij vergen. Wel willen wij benadrukken dat iSkate de gang van zaken opmerkelijk vindt'', staat in een verklaring.

De KNSB hanteerde tijdens het kwalificatietoernooi de zogenoemde 'prestatiematrix', om de beste schaatsers aan de start in Korea te krijgen. Krol eindigde hoger in die matrix dan Otterspeer. "Kort nadat wij onze grieven schriftelijk bekend hadden gemaakt bij de KNSB en NOC*NSF, heeft NOC*NSF de uitzendbeslissing van de olympische schaatsploeg definitief gemaakt. Iets waar een maand de tijd voor was'', aldus iSkate.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan