Tickets
Shop
Nieuws 14 jan 2018

Kramer en Ritsma rijden eerste rondjes op Coolste Baan van Nederland

Donderdag wordt De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion officieel geopend, op zondag eind van de middag reden Sven Kramer en Rintje Ritsma echter al de eerste rondjes op het ijs van de bijzondere buitenbaan in Amsterdam.

Foto : Huub Snoep

"Het is fantastisch om hier weer te zijn", reageert Kramer na een aantal baantjes, "prachtig ook met al die lichten aan." Om te vervolgen: "Goed dat de ijsbaan in het Olympisch Stadion na vier jaar terug is. Het is nu nog leeg, maar als je ziet wat hier allemaal is gebouwd! Je mag het gerust versie 2.0 noemen, er is zo veel verbeterd ten opzichte van 2014."

Ritsma, straks in maart bij de WK Allround toernooidirecteur, is al even enthousiast: "Het heeft de laatste twee weken bloed, zweet en tranen kost, maar ondanks dat het nog niet af is krijg je nu al een wauw gevoel."

Natuurlijk duurt het nog even voor de WK Allround plaatsvindt in Amsterdam, dat beseft Kramer als geen ander. "Normaal gesproken is een WK Allround in een olympisch jaar niet zo belangrijk. Maar dat zal in maart anders zijn. Ik verwacht dat alle toppers er straks bij zijn (9-11 maart, red.). Schaatsen komt hier vandaan", doelend op ijs op een buitenbaan. "Ik ben voorstander van meer toernooien op buitenijs, bijvoorbeeld in Collalbo, Baselga, Boedapest."

Foto : Huub Snoep

Ritsma, die samen met Kramer goed is voor liefst veertien allround wereldtitels, benadrukt dat er liefst 550 opleggers met materiaal zijn aangevoerd de laatste weken. "Er is echt een klap werk verricht. Het is allemaal nog weer beter geworden. Ook de ijsvloer. Daar zijn technische verbeteringen doorgevoerd, en daardoor is-ie stabieler." Met de verkoop van de tickets voor de WK Allround gaat het goed, weet Ritsma. "Maar vanaf 18 januari tot en met 28 februari kunnen eerst alle schaatsliefhebbers hier terecht. Daarna wordt de baan aangepast voor de WK Allround."

Klik hier voor tickets, openingstijden en meer.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan