Tickets
Shop
Nieuws 27 jan 2018

Junioren op medaillejacht in Innsbruck

De Nederlandse junioren zijn dag één van hun World Cup in het Oostenrijkse Innsbruck goed begonnen. De teller staat na de 1000 meter en drie kilometer op vijf medailles.

1000 meter
Op de 1000 meter wisten de Nederlandse dames het hele podium te bezetten. Jutta Leerdam ging er op de eerste afstand van de tweede Junior World Cup deze winter met de overwinning vandoor, ze bleef Joy Beune en Elisa Dul voor op de kilometer.

"Ik dacht dat het veel erger zou zijn om in de open lucht schaatsen, maar het ging eigenlijk heel goed", vertelde Leerdam na haar race. Iedereen moet het trouwens ook met dezelfde omstandigheden doen. Mijn vorm is oké, maar ik ben nog niet op mijn best. Ik heb me niet specifiek op deze World Cup voorbereid, mijn hoofddoel is om straks tijdens het WK Junioren de allerbeste te zijn. Ik zou ook graag het wereldbekerklassement winnen, maar dat is niet het belangrijkste."

🥉✌🏼1000m! #speedskating #juniorworldcup 🇳🇱

A post shared by Jetske Wiersma (@jetskewiersma) on


3000 meter
Op de drie kilometer was er weer succes bij de Nederlandse dames, Joy Beune pakte daar haal tweede zilveren medaille van vandaag. Beune moest alleen de Poolse Karolina Bosiek voor zich dulden. Ragne Wiklund maakte het podium op plaats drie compleet. Sterre Jonkers werd elfde.

Bij de heren werd de drie kilometer gewonnen door de winnaar van het zilver op de 1000 meter, Francesco Betti. Hij bleef Aleksandr Podolskii uit Rusland en Hallgeir Engebråten uit Noorwegen. Voor Nederland kwam Max Visscher in actie, hij werd tiende. 

Team Sprint gold 🥇🇳🇱 #speedskating #juniorworldcup #orangelighting

A post shared by Jetske Wiersma (@jetskewiersma) on

Team sprint
"Ik denk dat we de team sprint gaan winnen", wist Jutta Leerdam voorafgaand het laatste onderdeel van zaterdag te vertellen. En ze kreeg gelijk. De Nederlandse trein bleef voor die van Polen en Rusland. De Nederlandse heren moesten het met de vierde plaats doen. De team sprint werd gewonnen door Italië, voor Rusland en Duitsland.  

Morgen staat voor de junioren de 500 meter, 1500 meter en mass start op het programma.
Wil je ze volgen? Klik dan hier voor de livestream en hier voor de volledige uitslagen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan