Tickets
Shop
Nieuws 06 jan 2018

Inlineskatester Erin Jackson naar Winterspelen

Tijdens de USA Olympic Team Trials heeft Erin Jackson vriend en vijand verrast. Op de 500 meter wist ze achter Brittany Bowe en Heather Bergsma op plaats drie haar eerste ticket naar de Olympische Spelen binnen te halen.

Foto : Neeke Smit

Het is maar moeilijk voor te stellen dat de 25-jarige inlineskatester uit Florida pas vier maanden fulltime op het ijs staat. Ze snelde in Milwaukee in een reeks van twee ritten naar 39,22 en 39,04. “Dit is gekke ervaring. Een paar weken geleden reed ik nog in de veertig seconden op de 500 meter”, vertelde Jackson aan teamusa.org. ”Ik had dit nooit verwacht, want ik kom pas net om de hoek kijken. Ik heb gewoon mijn best gedaan."

Bij de heren eindigde Kimani Griffin en Jonathan Garcia achter Mitchell Whitmore op de kortste sprintafstand. Mooie posities in de uitslag voor de nummers twee en drie, maar zijn daarmee nog niet zeker van een ticket naar PyeongChang. Team USA mag namelijk maar acht schaatsers meenemen naar de Spelen en zal na afloop van het kwalificatietoernooi bekendmaken welke schaatsers de gelukkigen zijn. 

Eerder deze week plaatste Shani Davis zich voor zijn vijfde Olympische Spelen

 

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan