Tickets
Shop
Nieuws 04 jan 2018

Davis voor vijfde keer naar Olympische Spelen

Amerikaan Shani Davis heeft zich tijdens de 'U.S. Olympic Team Trials' in Milwaukee geplaatst voor zijn vijfde Olympische Spelen, waarvan zijn vierde op de langebaan.

Tijdens de zogenaamde trials reed Davis op de 1000 meter naar 1.09,22 en daarna was het afwachten. "Ik heb gevochten alsof het de laatste race van mijn carrière was en het is me gelukt om een plek in de ploeg te krijgen", vertelde hij na afloop aan TeamUSA.org.

"Ik ben nu 35 jaar oud en maak sinds mijn achttiende of negentiende deel uit van het olympische team, en heb een behoorlijke carrière achter de rug. Ik ben trots dat ik op deze leeftijd nog steeds sterk genoeg ben. Ik heb gemotiveerd kunnen blijven en geloof in mezelf en ik ben heel blij met wat ik heb kunnen laten zien." 

Joey Mantia won de 1000 meter in 1.09,14 en zal voor de tweede keer op het olympische strijdtoneel verschijnen. "Dit was voor ons de allerspannendste race. Op de 1000 meter hebben we zo'n zes, zeven kanshebbers. Je kan gewoon geen slechte rijden. Het was heel spannend. Ik heb het idee dat de druk op de selectiewedstrijd hoger ligt dan op de Spelen zelf, als ik eerlijk ben. In 2014 was dat hetzelfde, spanning op het hoogste niveau."

Mitchell Whitmore eindigde met 1.09,30 op plaats drie en plaats zich daarmee voor zijn eerste 1000 meter op de Winterspelen. In 2010 en 2014 kwam hij alleen op de 500 meter in actie. "Het is heel speciaal om nu ook op de olympische 1000 meter te rijden", vertelde hij. "Ik heb dat altijd gewild, en wil geen schaatser zijn die maar op één afstand kan uitkomen."

Bergsma en Bowe
Bij de dames werd de 1000 meter gewonnen door Heather Bergsma (1.14,82), voor Brittany Bowe (1.15,52). De twee snelsten plaatsen zich voor de Spelen, dus de vriendinnen zijn zeker van deelname in PyeongChang.

"Nu kan ik eindelijk weer een beetje rustig ademhalen", vertelde Bergsma, die zich tijdens haar derde Spelen ook wil uitkomen op de 500 meter, 1500 meter en mass start.

Bowe: "Ik heb een aantal goede trainingsweken gehad voor dit toernooi en ben heel blij dat ik het gehaald heb. Ik heb nu nog een paar races goed te rijden deze week en daarna kunnen we naar Korea!"

Klik hier voor de volledige uitslagen van de U.S. Olympic Team Trials


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan