Tickets
Shop
Nieuws 24 feb 2018

Wüst draagt vlag bij sluitingsceremonie in PyeongChang

Ireen Wüst draagt zondag namens TeamNL de vlag tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Wüst won bij Pyeongchang 2018 voor de vierde keer op rij goud bij de Winterspelen. Met in totaal elf plakken (vijf goud, vijf zilver, een brons) is ze onbetwist de beste olympische sporter aller tijden van Oranje. Dit waren 'voor 99 procent zeker' haar laatste Spelen.

Foto : Sander Chamid

"Met Ireen hebben we een zeer waardige vertegenwoordiger van TeamNL met de vlag", legt chef de mission Jeroen Bijl zijn keuze uit. "TeamNL heeft hier geweldig gepresteerd en daarom was de keuze enorm. Maar Ireen heeft nu bij haar vierde olympische toernooi op rij laten zien van de buitencategorie te zijn. Zij is een fantastische ambassadeur van ons team."

Wüst reageert opgetogen op haar uitverkiezing. 'Het is een eer. Voor mij persoonlijk een bijzonder einde van weer een bijzonder olympisch toernooi. Ik ben nu vier keer geweest en alle olympische toernooien zijn bijzonder. Ook nu weer. Ik heb de doelen die ik had gesteld bereikt. Voor de vierde keer een gouden plak. Ik ben echt blij met mijn prestaties en vind het bijzonder dat ik zondag deze geweldige Nederlandse ploeg mag voorgaan."

Jan Smeekens had deze Spelen de eer om op vrijdag 9 februari tijdens de openingsceremonie met de vlag te lopen. Eerder brachten onder andere Yvonne van Gennip (1984 en 1988), Rintje Ritsma (1994 en 2006), Sven Kramer (2010) en Bob de Jong (2014) de Nederlandse vlag het stadion in tijdens de sluitingsceremonie. De afsluitende show in het olympisch stadion in Pyeongchang, met de traditionele optocht van alle deelnemende landenteams, begint zondag om 12.00 uur Nederlandse tijd.

Meer lezen over de Olympische Spelen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan