Tickets
Shop
Nieuws 01 feb 2018

Wedstrijdkalender inlineskaten 2018 bekend

Inlineskaters opgelet: het is tijd om de agenda's open te vouwen! De wedstrijdkalender inlineskaten van 2018 is bekend. Het absolute hoogtepunt van deze zomer is natuurlijk het WK Inlineskaten in eigen land, maar er staat veel meer op het programma.

Foto : Neeke Smit

De provincie Gelderland vormt deze zomer het decor voor de wereldkampioenschappen, met wedstrijden in Arnhem (wegwedstrijden, marathon en freestyle) en Heerde (baanwedstrijden).  Het WK Inlineskaten bestaat uit twee events: het WK Roller Speed Skating en het WK Inline Freestyle Skating. Beide toernooien komen voor het eerst naar Nederland. Niet eerder werden de twee kampioenschappen gecombineerd in één event. 

Naast het WK Inlineskaten in eigen land staat er natuurlijk meer op de planning: het NK baan/weg en Europa Cup in Heerde, NK Marathon in Waarland en ONK Hallum passeren de revue, om natuurlijk ook de marathon cup en baancompetitie niet te vergeten. Klik hier voor de volledige kalender.

Belangrijkste punten 
Indeling marathon cup: Deze wedstrijden zijn voor de categorieën senioren dames en heren. Voor A-junioren is deelname mogelijk, maar er is geen beloftencategorie. Wél een jongerenklassement onder de 23 jaar.  
Deelname baancompetitie:  Deze wedstrijden zijn voor de jeugd, vanaf kadetten, tot senioren. (3 van de 6 wedstrijden ook instroomwedstrijden voor pupillen 1)
NK’s: zijn tevens selectiemomenten voor WK en EK.
ONK: Traditioneel wordt het ONK in augustus verreden, maar dit jaar wordt er uitgeweken naar 8 september. Dit in verband met het EK in augustus. 
Europa Cup Heerde: In plaats van de gebruikelijke twee dagen, dit jaar voor het eerst drie dagen lang skeelerplezier.
Wieldiameter: N.a.v. vergadering CEC: maximaal 110mm vanaf B-junioren en 125mm in marathons.
Geen 300 meter op NK en WK: wel op EK en mogelijk tijdens Europa Cup en nationale baancompetitie.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan