Tickets
Shop
Nieuws 04 mrt 2018

UPDATE: Dooi ingetreden, ijspret voorbij

Het heeft opnieuw gevroren vannacht maar omdat het inmiddels dooit, gaan de meeste ijsbanen vanmiddag weer dicht.

In het begin van de week was er nog veel wind, waardoor windwakken ontstonden en ook sneeuw zorgde voor slecht zicht op de kwaliteit van het ijs. Vanaf zondag treedt de dooi in. De KNSB raadt nog steeds af om het open water op te gaan, maar als je toch besluit op het ijs te stappen, let dan in ieder geval op de volgende twintig dingen... 

Ook komen er veel vragen binnen over mogelijke toertochten. Wij willen benadrukken dat deze op dit moment niet worden verredenVeilig schaatsen kan wel op een natuurijsbaan bij jou in de buurt. Klik hier voor het gehele overzicht van geopende banen.  

Het klinkt vanzelfsprekend, maar kleed je warm aan. Een thermoshirt zal je zeker warm houden, maar ook dikke sokken (of extra sokken), handschoenen, een sjaal en een muts zullen je ervoor hoeden dat je het koud krijgt en ziek wordt. Gebruik bij extreme kou onder andere winddichte kleding, een bivakmuts, een skibril en watervrije vaseline voor je gezicht. Goed ingepakt? Dan zijn er nog wat andere dingen die je mee zou moeten nemen!

Ga voor meer informatie over natuurijs, video's, artikelen & tips en trucs naar www.schaatsen.nl/natuurijs


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan