Tickets
Shop
Nieuws 17 feb 2018

Thomas Kennes meldt zich af voor Challenge Cup/NK Kunstrijden

Titelverdediger Thomas Kennes heeft zich afgemeld voor de Challenge Cup / NK Kunstrijden komend weekeinde in Den Haag. De kunstschaatser uit Oisterwijk kampt met een rugblessure, die hem voor de rest van dit seizoen langs de kant houdt.

"Ik vind het verschrikkelijk", zegt Kennes. "Voor dit seizoen had ik me een aantal doelen gesteld en een gouden medaille op het NK was er een van. Als me dat was gelukt, zou ik voor de tiende keer op een rij nationaal kampioen zijn geworden. Ik baal er enorm van dat ik me nu moet afmelden."

In 2009 behaalde Kennes zijn eerste nationale titel, bij de advanced novices. Hierna won hij vier keer NK-goud bij de junioren en werd hij ook bij de senioren vier keer op een rij nationaal kampioen. Aan die indrukwekkende reeks komt nu een eind. "Het kan helaas niet anders, maar ik heb het er erg moeilijk mee."

Kennes kampt al enkele maanden met een blessure aan zijn rug. "Ik heb er lang mee kunnen dealen", zegt de 21-jarige kunstrijder die vorige maand nog wel deelnam aan het EK in Moskou. "Maar ik zit  tegen een hernia aan. Ik hoef niet meteen te vrezen voor de rest van mijn carrière, maar ik moet nu wel echt voor mijn gezondheid kiezen."

Het NK Kunstrijden is onderdeel van de Challenge Cup, die van 22 tot en met 25 februari wordt verreden op De Uithof in Den Haag. Die wedstrijd kent een sterk deelnemersveld, met toppers uit onder meer Japan en de Verenigde Staten. De beste Nederlander in iedere categorie is de nationale kampioen van 2018. Bij de vrouwen verdedigt Niki Wories haar titel. Bij de mannen is nu Michel Tsiba, juniorenkampioen van vorig jaar, de favoriet.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan