Tickets
Shop
Nieuws 23 feb 2018

Robert van Dalen bij team Stehmann terug in peloton

Na een afwezigheid van een seizoen keert Robert van Dalen in het najaar weer terug in het marathonpeloton. De Brabander is vastgelegd als de derde rijder in het nieuwe Topdivisieteam Stehmann.

Foto : Neeke Smit

Robert van Dalen (31) heeft al zes seizoenen ervaring in de Topdivisie. De laatste twee winters kwam hij uit voor het team van De Haan Westerhoff, maar dit seizoen zit de Brabander gewoon thuis in Andel. Met tegenzin, zoveel werd Mario Donker wel duidelijk. De teammanager van Stehmann had contact met de vader van Van Dalen, en die was duidelijk. "Hij vertelde dat hij er eentje thuis had zitten die nog niet klaar was. Daarna hebben wij contact gezocht met Van Dalen", vertelt Donker.

Binnen het team werd bekeken welke rol Van Dalen zou kunnen vervullen, en daarnaast werd de vraag gesteld of hij fysiek en mentaal topsport weer kon oppakken. "Geen probleem, stelde onze trainer Anton Ketellapper. Hij pakt het snel op, en is nu alweer bezig met de training."

Verlengstuk
Op het ijs moet de Brabander het verlengstuk worden van de coaches. "Een beetje die jonge rijders op sleeptouw nemen. Dat is belangrijk. Wij zijn er heel blij meet dat hij die stap wil maken."

Blij is Van Dalen zelf ook, dat is wel duidelijk. Donker: "Hij heeft nog zoveel ambitie, da's echt bizar. Ik vroeg hem ook waarom we hem nooit meer gezien hebben als hij de sport zo miste. Maar hij kón het gewoon niet, wilde er niet mee geconfronteerd worden. Hij is ook direct weer gaan schaatsen nu."

Van Dalen is naast Danny Stam en Jesse Vriend de derde rijder die Stehmann heeft vastgelegd. Het team gaat nog steeds uit van vier man, stelt Donker. "Maar met een extra sponsor kan het budget misschien nog een vijfde rijder toestaan. Maar dat moeten we nog bekijken."

Lees hier meer over marathon.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan