Tickets
Shop
Nieuws 05 feb 2018

Niki Wories wint Mentor Torun Cup: 'Trots dat ik er weer sta'

Niki Wories heeft bij de Mentor Torun Cup in Polen een mooi succesje geboekt. Met een eindscore van 134.09 was de 21-jarige kunstrijdster de beste van het deelnemersveld. Eliska Brezinova uit Tsjechië kwam als enige nog in de buurt van de score van Wories (132.84).

Foto : ANP

Wories heeft een moeilijke periode achter de rug, maar lijkt langzaamaan weer uit het dal te klimmen. Ze is dan ook heel blij met de overwinning in Polen. "Als je kijkt waar ik vandaan kom, kan ik alleen maar trots zijn dat ik er weer sta. En dat ik de wedstrijd win, maakt het extra speciaal", aldus een glunderende Wories. "Ik heb ervan genoten."

Haar score was naar eigen zeggen 'oké', maar ze was vooral heel trots dat ze mentaal sterker is geworden de afgelopen tijd. "Dat is voor mij en mijn coaches duidelijk geworden in deze twee wedstrijdweken", doelende ook op de wedstrijd in Oberstdorf vorige week (Bavarian Open).

De overwinning in Polen geeft haar veel vertrouwen voor de rest van het seizoen, waarin ze onder meer nog de Challenge Cup rijdt en haar titel bij het NK hoopt te verdedigen eind deze maand. "Ik heb er superveel zin in! Ik ben enorm blij en trots dat ik weer bij ben."

Meer informatie over de Challenge Cup/NK kunstrijden? Klik dan hier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan