Tickets
Shop
Nieuws 25 feb 2018

Negende KPN Schaatsvriendendag groot succes

De negende editie van de KPN Schaatsvriendendag is een groot succes geworden. Mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke handicap hebben samen met vrienden gratis kunnen genieten op De Coolste Baan van Nederland in Amsterdam.

Foto : Christijn Groeneveld

Zo'n 750 mensen hebben genoten van een mooie schaatsdag met veel zon en een aangename temperatuur. Een kwart van deze deelnemers heeft een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking. Pieter Clausing, manager Sportparticipatie van de KNSB, is erg enthousiast over het evenement. 

"Plezier in de sport voor iedereen staat bij de KNSB voorop, we zijn daarom vol lof over het initiatief van KPN die dag ieder jaar opnieuw organiseert. Daar leveren we dus graag een bijdrage aan", aldus Clausing. Mark Versteegen, directeur Sponsoring van de KPN, heeft ook genoten. "We zijn al jaren de trotse hoofdsponsor van de KPN Schaatsvriendendag en we vinden het fantastisch om te zien dat kinderen met een beperking een mooie dag op het ijs hebben beleefd met hun vriendjes en familie."

KPN organiseert samen met de KNSB, het Fonds Gehandicaptensport, Univé en IceWorld dit gratis sportieve en gezellige evenement. De Schaatsvriendendag is een bijzondere dag bedoeld om iedereen, ongeacht de handicap, te laten genieten van verschillende takken van de schaatssport en te laten ervaren wat de sport kan betekenen.

Het doel van het Fonds Gehandicaptensport is dat sporten voor iedereen met een handicap structureel mogelijk wordt. Tijdens de KPN Schaatsvriendendag worden alle barrières waar mensen met een lichamelijke, auditieve of visuele handicap bij het sporten tegenaan lopen, weggenomen. De dag bewijst daarmee welke impact sport kan hebben, het geeft zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid.

Tijdens de KPN Schaatsvriendendag is alles mogelijk is op de ijsbaan. Rolstoelen worden toegelaten op het ijs en bezoekers kunnen kennismaken met diverse schaatssporten.

Kijk hier voor meer informatie voor het evenement.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan