Tickets
Shop
Nieuws 17 feb 2018

Na zes jaar bingo voor Henriek van Milligen

Henriek van Milligen rijdt al zes jaar rond bij de Beloften, maar nooit wist de man uit Hierden een wedstrijd op zijn naam te schrijven. Dat veranderde in Tilburg, waar Van Milligen de vijftiende race in de KPN Marathon Cup won door in de sprint zijn medevluchters Luuk Loohuis en Maarten van der Salm te kloppen.

Foto : Neeke Smit

Dat drietal kleurde het slot van de wedstrijd in Tilburg, waar Maarten van der Salm en Aleid Klompmaker de knuppel in het hoenderhok gooiden met een mooie vlucht. Met nog 22 ronden te gaan hield de laatste het voor gezien en liet zich terugzakken in het peloton, waaruit Luuk Loohuis en Henriek van Milligen waren ontsnapt en even later aansloten bij Van der Salm. Dit drietal pakte al snel een halve ronde.

In het vervolg kwam het trio zelfs nog dichter bij de staart van het peloton, maar ook niet meer dan dat. "We zagen ze, maar kwamen er niet bij", vertelde Van Milligen. "We bleven hangen en dat maakte het meteen ook spannend." Ook hij zag de reactie uit het peloton, maar die werd tot zijn opluchting niet echt doorgezet.

Alles of niets
Als het op een sprint aankwam, durfde Van Milligen zich echter nog niet rijk te rekenen. "Op papier kan ik ze hebben, maar ik wist natuurlijk niet precies wat ze in de koers al hadden gedaan. Iedereen zat zo'n beetje stuk, en dan is het uiteindelijk alles of niets. Dat ik dan eindelijk eens kan winnen, is geweldig."

Foto : Neeke Smit

Op die overwinning hoopte de rijder van team Brageld.nl al het hele seizoen. "In Amsterdam werd ik best verrassend tweede, dat had ik echt niet verwacht. Maar ik voelde wel dat er meer in zat, alleen dat kwam er maar niet uit. En nu gebeurt het hier dan toch, ja, da's erg mooi."

Meer dan tevreden
Luuk Loohuis was zeker zo blij als de winnaar van de wedstrijd: "Ik had nog nooit top tien gereden bij de Beloften, dan is het natuurlijk prachtig als je derde wordt. Ik reed ook gewoon goed vandaag. Maar toen Klompmaker moest afhaken en ik nog 22 rondjes te rijden had, had ik wel zoiets van 'dat ga ik niet redden'. Ik was dan ook blij dat Loohuis en Van Milligen aansloten. In de slotfase zat ik er echter doorheen. Neemt niet weg dat ik meer dan tevreden ben."

Ook tevreden was Jan Korenberg. De man met zowel het oranje pak als het witte pak in zijn bezit, weet dat de eindstreep in zicht is. "Maar zeker is het nog niet. Jesse Vriend zit nog redelijk in de buurt, dus het blijft tot het einde spannend. Als ik niet val in de laatste wedstrijd, en Vriend pakt geen ronde, dan moet het lukken. Alleen jammer dat ik dit seizoen geen overwinning heb kunnen pakken. Daarvoor heb ik nog één kans, maar het binnenhalen van het oranje blijft het belangrijkste."

Bekijk hier de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan