Tickets
Shop
Nieuws 17 feb 2018

Mastertitels voor Gaasenbeek, Van der Meulen, Bakker en Van Leeuwen

Foto : Neeke Smit

Op Flevonice werd vrijdag gestreden om de nationale titels in het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Marathonschaatsen voor Masters. Bij de mannen waren er drie leeftijdscategorieën en ook de vrouwen reden hun kampioenschap over de 'echte' marathonafstand van 42,2 km. Drie van de vier masters prolongeerden hun titel.

De middag begon met de gezamenlijke wedstrijd van de mannen 60+ en dames. De koers werd na diverse mislukte uitlooppogingen beslist in een eindsprint van circa twintig overgebleven rijd(st)ers. Albert Bakker ging vroeg aan en hield op de streep net genoeg voorsprong over om zijn titel in bezit te houden. Hij bleef Aart van Dalen en Jan Mein voor.

Marianne van Leeuwen finishte kort daarachter op de vijfde plaats en veroverde daarmee het masterkampioenschap bij de vrouwen. Het zilver ging naar Erica Della Guardia - de Jong en Nicole de Koning werd als derde geklasseerd.

Mannen 50-59 jaar
Ook in de leeftijdscategorie 50+ moest een massaspurt de beslissing brengen. René van der Meulen ging het laatste rechte stuk van kop af aan en gaf deze positie niet meer af. Hij klopte Paul Robijn en Johan Boonstra.

Mannen 40-49 jaar
Na een boeiende en harde strijd waarbij vooral Richard Kramer veel aanvalslust toonde, werd de titelstrijd toch in een pelotonspurt beslist in het voordeel van Arnold Gaasenbeek, die hiermee zijn titel prolongeerde. Arjen Elferink kreeg de zilveren medaille omgehangen en Arno van der Veen werd derde.

Klik hier voor de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan