Tickets
Shop
Branded content 22 feb 2018

Hoe zag de gouden route van Nuis en Kramer eruit?

De olympische droom van Kjeld Nuis is uitgekomen in Zuid-Korea. Bij zijn debuut pakte hij goud op de 1500 meter. Komt er vrijdag nog een bij op de 1000 meter? Sven Kramer behaalde zijn derde achtereenvolgende gouden medaille op de vijf kilometer en schreef daarmee geschiedenis. Team LottoNL-Jumbo maakte in aanloop naar de Spelen twee korte documentaires, waarin Nuis en Kramer vertellen hoe zij het lot als topschaatser niet laten liggen.

Foto : Soenar Chamid

Kantelpunt
Als driejarig jochie stond Kjeld Nuis al schaatsend voor de televisie. Een heftig auto-ongeluk was het kantelpunt in zijn leven en prille schaatscarrière; Nuis zette door om zijn dromen werkelijkheid te maken. Een jaar na zijn wereldtitel op de schaatsmijl in Gangneung volgt nu het ultieme geluk: een gouden medaille op de Spelen. De basis werd in de zomer gelegd tijdens een trainingskamp in het Italiaanse Collalbo.

Triangle

Historisch goud
Drie keer achter elkaar goud winnen op de olympische 5000 meter, dat was nog niemand gelukt. Sven Kramer deed het in een olympisch record op de Gangneung Oval. Altijd maar winnen is geen vanzelfsprekendheid, ook niet voor de schaatskoning van Nederland. Topsport is hard trainen, kroegavonden overslaan en presteren. Kramer neemt ons mee in zijn sloep over de Friese wateren en vertelt over twijfel en de druk en hoe hij die telkens weer overwint.

Triangle

Klik hier voor meer informatie.

 Laat je lot niet liggen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan