Tickets
Shop
Nieuws 22 feb 2018

Hoe kan ik het schaatsen dit weekend volgen?

De Olympische Spelen zitten er bijna op, in Nederland begint de Challenge Cup/NK Kunstrijden en het marathonpeloton gaat van start in Zweden. Kortom, een mooi schaatsweekend voor de boeg. Niks missen? Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Olympische Spelen (tot en met 25 februari)
De teller staat inmiddels op 16 medailles (6x goud, 6x zilver en 4x brons) en daarmee is de uitgesproken verwachting van chef de mission Jeroen Bijl al overtroffen. Komen er nog meer plakken bij? Op donderdag is de laatste shorttrackdag, met de finales op de 500 meter heren (Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf), 1000 meter dames (Suzanne Schulting, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof) en de relay voor heren. Vrijdag staat de 1000 meter voor heren op de langebaan op het programma, met Kjeld Nuis, Koen Verweij en Kai Verbij.

De Spelen worden zaterdag afgesloten met de mass start. Deze discipline maakt haar olympische debuut. Namens Nederland staan Annouk van der Weijden, Irene Schouten, Sven Kramer en Verweij aan de start. De sluitingsceremonie op zondag in PyeongChang is vanaf 20.00 uur (12.00 uur Nederlandse tijd). Alle wedstrijden zijn te volgen via Eurosport en de NOS, op televisie, radio en online. Lotingen, meeschrijflijsten en meer informatie over de Spelen vind je hier.

Challenge Cup/NK Kunstrijden (22-25 februari)
Op De Uithof in Den Haag vindt dit weekend de Challenge Cup plaats. Tijdens dit grote internationale toernooi wordt ook de NK Kunstrijden verreden. Thomas Kennes heeft zich afgemeld vanwege een rugblessure en kan zijn nationale titel niet verdedigen. Zal Niki Wories haar titel opnieuw prolongeren? De wedstrijden zijn te volgen via een livestream. Lees hier alles over de Challenge Cup.

KPN Grand Prix 3 (22 februari)
Het marathonpeloton heeft zich verplaatst naar het hoge noorden van Zweden. In Luleå worden drie KPN Grand Prixs gereden. De derde wedstrijd (eerste in Zweden) staat donderdag op het programma. De start is vanwege de kou verzet naar 11.30 uur (dames) en 12.30 uur (heren). Ook de afstanden zijn aangepast; van 78 naar 58 kilometer voor de dames en de heren rijden geen 100 kilometer maar 78 kilometer. Meer informatie vind je hier.

NK Supersprint / Pure Sprint (24 februari)
In Groningen wordt zaterdag de NK Supersprint / Pure Sprint verreden. Tot en met de junioren B wordt de Supersprint gereden (2x 100 meter en 2x 300 meter). Vanaf junioren A rijdt men de Pure Sprint, die bestaat uit een 100 meter, 300 meter en 500 meter. Toppers als Michel Mulder, Dai Dai Ntab en Floor van den Brandt staan aan de start. Klik hier voor het programma en de deelnemers.

KPN Grand Prix 4 (24 februari)
Op zaterdag wordt de vierde KPN Grand Prix gereden in Luleå. Voor de dames een koers van 39 kilometer en de heren rijden 49 kilometer. Vanwege de kou zijn de geplande starts om 09.30 uur en 11.30 uur verlaat naar 11.00 uur (dames) en 13.00 uur (heren). Klik hier voor meer informatie.

Finale KPN Grand Prix 5 - Sea Ice Classic (25 februari)
Zondag is de grande finale van de KPN Grand Prix voor het marathonpeloton. De starts in de vroege ochtend zijn vanwege de bittere kou verzet naar 11.30 voor de heren, die 150 rijden en 11.31 uur voor de dames. Zij leggen 100 kilometer af. Het belooft wederom een prachtige strijd te worden tegen elkaar én de elementen. Wie wint het natuurijsklassement? Lees hier alles over de finale.

Bekijk hier de volledige schaatskalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan