Tickets
Shop
Nieuws 18 feb 2018

Elma de Vries hangt schaatsen aan de wilgen

Elma de Vries stopt na dit seizoen met schaatsen. Dat heeft haar ploeg, Team Palet Vastgoedonderhoud, vandaag op haar eigen kanaal bekendgemaakt. De 34-jarige Meppelse wil afscheid nemen met het gevoel dat ze nog met de besten mee kan.

Foto : Huub Snoep

"Ik schaats nu nog mee voor het podium en kan mijn werk doen voor de ploeg. Met dat gevoel wil ik afscheid nemen van deze mooie sport", aldus De Vries. Team Palet Vastgoedonderhoud verliest hiermee de wegkapitein en moet op zoek naar een vervanger.

Ploegleider Eelco Kooistra heeft veel respect voor de moeilijke beslissing van De Vries. "Het is naast een topschaatsster ook een enorme liefhebber voor de schaatssport en dat maakt het des te moeilijker. We moeten de komende weken gaan kijken hoe we de plek van Elma in gaan vullen" aldus Kooistra.

De samenstelling van Team Palet Vastgoedonderhoud zal op één plek wijzigen. Jade van der Molen, Ineke Dedden en Imke Vormeer blijven volgend seizoen rijden bij de formatie van de sponsor uit Genemuiden. 

Vorig seizoen won De Vries nog het algemeen klassement van de KPN Marathon Cup en werd ze uitgeroepen tot Marathonschaatsster van het Jaar. De Vries debuteerde in 2004/2005 als marathonschaatster en greep in totaal veertig keer aan het langste eind bij de marathon.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan