Tickets
Shop
Nieuws 19 feb 2018

De marathon van Speelman-Haak: 'Tijdens de wedstrijd moet je tot het gaatje kunnen gaan'

In de rubriek 'de marathon van' spreken we na de wedstrijd met grote en minder grote marathonteams over hun belevenissen. Deze week spraken we met Vera Otten (22) van de ploeg Speelman-Haak over de vijftiende marathon op de Ireen Wüst ijsbaan in Tilburg.

Foto : Neeke Smit

Team: Speelman-Haak
Rijdsters: Janneke Ensing, Loes Adegeest, Vera Otten, Luna Jonkers, Daniëlle Bekkering
Wedstrijd: KPN Marathon Cup 15 Tilburg
Uitslag: 26e (Vera)
Facebook: Team Speelman-Haak

Vera, jij stond zaterdag als enige van team Speelman-Haak aan de start van de vijftiende KPN Marathon. Waar waren jouw ploeggenoten?
"Janneke (Ensing) en Loes (Adegeest) richten zich alweer op het fietsen. Zij schaatsen in de winter, maar in de zomer fietsen ze competitie. Janneke rijdt World Tourwedstrijden, Loes haalde deze winter nog een nationale titel in het baanwielrennen. Loes is nu zelfs al op Mallorca aan het trainen. Danielle (Bekkering) had het te druk met werken en kon dus ook niet. Het voelde wel een beetje raar om zo alleen te rijden."

Helpt die wielrenervaring de ploeg ook?
"Ja, op de Weissensee bijvoorbeeld. Loes reed de Alternatieve Elfstedentocht voor de eerste keer uit en Danielle deed het ook nog een keer. Voor mezelf was het wat zoeken. Vorig jaar viel ik heel hard op de Weissensee en daar had ik tot in de zomer nog de gevolgen van. Ik vond het heel spannend in het begin op de Weissensee. Ik schaatste eerst gewoon helemaal niet goed, en daar heeft mijn ploeg met heel erg mee geholpen en daar leerde ik veel van. Ik heb de tweehonderd ook niet helemaal geschaatst. Het is moeilijk om er tevreden over te zijn, maar ik moet dat eigenlijk wel zijn."

Wat was jullie doel voor dit seizoen?
"Aanvallend rijden. Vorige week liet Janneke dat zien op De Coolste Baan van Nederland in Amsterdam. Ze probeerde in de laatste ronden van de wedstrijd het gat op Lisa van der Geest alleen dicht te rijden, maar strandde op enkele secondes van de overwinning. Je wint er niet alle prijzen mee, maar dat laat zien dat je als ploeg gewoon aanvallend wil rijden en alles wil geven. Op dit moment kan ik daar heel erg veel van leren. Voor je podium kan rijden moet je gewoon tijdens de wedstrijd al eens tot het gaatje kunnen gaan."

Vera Otten voor de start van de marathon | Foto : Neeke Smit

Danielle Bekkering kondigde eerder aan dat ze na dit seizoen een punt zet achter haar carrière. Jullie gaan gewoon door en combineren allemaal het schaatsen met fietsen.
"We zijn allemaal wel veel aan het fietsen, iedereen heeft wel zijn eigen wedstrijden en eigen team, maar we proberen ook veel samen te fietsen. Ook gewoon voor de sfeer in de groep is het goed om elkaar in de zomer ook te zien."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan