Tickets
Shop
Nieuws 09 dec 2018

Kramer nog onzeker over deelname World Cup Heerenveen

Sven Kramer weet nog niet of hij volgende week meedoet aan de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De 32-jarige Fries is nog niet hersteld van een hardnekkige rugblessure, die hem vooral dit seizoen dwarszit.

Foto : Sander Chamid

Kramer keerde vorige maand vervroegd terug uit Japan na een teleurstellend optreden tijdens de eerste wereldbeker. Sindsdien werkt hij aan zijn rentree, al stond hij de afgelopen periode nog niet veel op het ijs. "Het gaat langzaam beter", zei Kramer tegen de NOS tijdens het trainingskamp van Team Jumbo in het Italiaanse Collalbo. "Maar voor een topsporter is het natuurlijk nooit snel genoeg."

Eerder gaf de kersverse vader al aan dat het rijden van wedstrijden het herstel niet zou bevorderen. "Met kerst en oud en nieuw wil ik weer volledig fit zijn", zei hij destijds. Met het KPN NK Afstanden eind december als doel overweegt Kramer om ook de World Cup in Heerenveen over te slaan. "Als het een risico zou zijn om in Thialf aan de start te verschijnen, doe ik het niet. Maar gaat het goed, dan doe ik het wel."

Het verhaal van Kramer, die in het voorgaande, olympische seizoen ook al rugproblemen ondervond, klonk in Collalbo nog niet erg optimistisch. "Je probeert er zo veel mogelijk rekening mee te houden, maar uiteindelijk moet je ook gewoon arbeid leveren om de prestaties neer te zetten. Je moet de juiste balans zien te vinden en dat is niet altijd even makkelijk."

De viervoudig olympisch kampioen is inmiddels een beetje gewend geraakt aan zijn rugklachten. "Ja, ik heb altijd wel last. Maar ja, ik heb niet de illusie dat het ooit helemaal weggaat. Ik hoop gewoon dat het langzaam beter gaat. En dan zal het vast een keer goed komen, toch?"


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan