Tickets
Shop
Nieuws 13 dec 2018

Knegt moet EK missen door zware spierblessure

Sjinkie Knegt heeft een zware blessure aan zijn linkerbeen opgelopen bij een incident met een heftruck. De shorttracker raakte thuis in Bantega even bekneld tussen zijn heftruck en een kozijn van de schuurdeur. Medische onderzoeken wezen uit dat hij, naast kneuzingen en bloeduitstortingen, fors spierletsel in zijn onderbeen heeft.

Foto : Soenar Chamid

De 29-jarige Fries moet nu eerst vier weken in een spalk. Daarna volgt een revalidatie die zeker zes tot twaalf weken gaat duren. Het EK shorttrack in Dordrecht (11 tot en met 13 januari) zal hij als titelverdediger moeten afzeggen. Hoe snel hij daarna weer in actie komt, is nog onzeker.

Het incident vond dinsdag aan het eind van de middag plaats, bij het stallen van een nieuwe freesmachine. Nadat die klus geklaard was, stapte Knegt uit zijn vorkheftruck, die echter niet op de handrem stond. Het voertuig rolde een hellinkje af. "Ik stond net met mijn rug tegen het deurkozijn en mijn been raakte korte tijd bekneld tussen de heftruck en dat kozijn."

Dezelfde dag nog zijn in het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen een echo en röntgenfoto’s gemaakt. Daaruit bleek dat de botten en gewrichten niet beschadigd waren, maar de spieren aan de voor- en zijkant van het onderbeen bleken wel serieus geraakt. Woensdag is een MRI-scan van het been gemaakt, waaruit bleek dat het om uitgebreid spierletsel gaat.

"Dit is een flinke teleurstelling", zegt Knegt. "Met de pijn valt het nu wel mee. Ik hoef geen pijnstillers of drank te nemen, het is draaglijk. Maar dat ik voorlopig niet kan schaatsen is een enorme domper."

"Het is bijzonder jammer voor het Nederlandse shorttrack dat Sjinkie op het EK in Dordrecht zijn kwaliteiten niet kan laten zien", zegt bondscoach Jeroen Otter. "Sjinkie was weer goed, ik weet zeker dat hij op het EK weer voor de titel kon gaan. Heel zonde, dit. Voor de andere Nederlandse mannen is het nu een mooie uitdaging om te laten zien dat we het ook zonder Sjinkie ver kunnen schoppen, zowel op de relay als individueel. Laten we kijken of er een nieuwe kampioen opstaat."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan