Tickets
Shop
Nieuws 17 dec 2018

Jasper Brunsmann schrijft vierde KNSB Cup op zijn naam

Bij de vierde KNSB Cup van het seizoen heeft Jasper Brunsmann de overwinning gepakt. In Leeuwarden hield de 19-jarige shorttracker uit de Nationale Trainingsselectie van Jeroen Otter Melle van 't Wout en Hiroki Yokoyama achter zich.

Foto : Soenar Chamid

De KNSB Cup bestaat uit zes wedstrijden, waarbij telkens een afstand wordt gereden. Deze nationale competitie werkt met een promotie- en degradatiesysteem. In verschillende divisies wordt onderling gestreden, dames en heren door elkaar, en de beste van elke categorie schuift de volgende Cup een categorie omhoog. De laatste komt de volgende keer uit in een divisie lager.

Divisie A
In Divisie A werd de 500 meter tweemaal verreden. Beide keren was Jasper Brunsmann de beste. Daarmee schreef hij uiteraard ook het klassement om de dagzege op zijn naam. Met een derde plaats en een tweede plaats was Melle van 't Wout na Brunsmann de meest constante rijder. Hiroki Yokoyama had aan een tweede plaats en een vierde plaats genoeg om de laatste plaats op het podium te bemachtigen. Namens de Nationale Trainingsselectie Shorttrack stond ook Dennis Visser aan de start. Hij eindigde als zevende.

Divisie B
In de B-divisie was Ties Kuiper de beste. Zowel in de heats als de halve finale wist hij zijn race te winnen en dat zette hij door in de finale. Hij hield in de finale Jari van Polen en Ted Dalrymple achter zich. Zeno de Boer kwam enkele ronden voor het eind ten val. Georgie Dalrymple, de zus van Ted, had vlak na de start al materiaalpech en reed de finale niet uit.

In de B-finale van deze divisie kwam Avalon Aardoom in actie. Dankzij een val in de finale kon ze niet meestrijden om de voorste plaatsen. De overwinning in de B-finale ging naar Xandra Velzeboer.

Divisie C
In de C-divisie zegevierde Tijn Leijgraaf. Hij won zowel de heats als de halve finale en hield in de finale Jeroen Wilhelm en Hylke de Boer achter zich. Erwin Hogerland finishte als vierde.

Divisie D, E, F en G
In de finale van de D-divisie ging de overwinning naar Chris Bartels. Hij hield Arthur van Dijk en Diede van Oorschot achter zich. Luke ten Klooster kreeg een penalty. In de E-divisie noteerde Loek van Vilsteren verreweg de snelste tijd van de dag. In de finale troefde hij Roos Antonissen en Suze Kingma af voor de winst. Quint Kuitert zegevierde in de F-divisie. Lieke Speijers en Sam Noordergraaf eindigden op de plaatsen twee en drie. In de G-divisie was Jelte Boersma het hele veld te snel af. In de finale won hij met vijf seconden verschil van Rick Dobber en Sam Ruijs.

Bekijk hier alle uitslagen. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan