Tickets
Shop
Nieuws 13 dec 2018

IJscast #2: Stefan Groothuis over de charme van het openluchtschaatsen

De eerste drie World Cups hebben we achter de rug, maar de volgende staat alweer voor de deur. Hoog tijd dus voor een uitgebreide podcast over wat er gebeurde in Japan en Polen en hoe TeamNL ervoor staat. In aflevering 2 van IJscast gaan we langs bij Stefan Groothuis, voormalig olympisch kampioen op de 1000 meter.

Foto : Soenar Chamid

Vanuit de keukentafel praten Benjamin de Bruijn, Rijcko Treep en Groothuis over het schaatsen op buitenijs, het ontbreken van een bondscoach en de nieuwe sport die Groothuis beoefent. Verder vertelt hij over de 'herkenbare' situatie waarin Imke Vormeer zich afgelopen weekend in bevond en over de internationale concurrentie tijdens de World Cups.

"Ik ben alleen maar enthousiast daarover. Ik denk dat het goed is dat we zoveel buitenlanders vooraan zien staan. We hebben net de Spelen achter de rug waar we het fantastisch hebben gedaan, dan is het mooi dat er landen opstaan en meedoen. Als we alleen maar winnen, is dat niet supergoed voor de sport."

Je maakt deze keer kans op 2 x 2 tickets voor De Zilveren Bal aan het eind van het seizoen in Leeuwarden. Houd onze social media-kanalen daarvoor goed in de gaten.

Beluister hier IJscast #1: Geert Kuiper over het eenzame bestaan als bondscoach


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan