ISU World Cup 4 (15-16 december)
De internationale top strijkt komend weekend (zaterdag en zondag) neer in Thialf voor de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Die vormt voor een aantal Nederlandse schaatsers een laatste graadmeter voor de NK afstanden, twee weken later, ook in Heerenveen. Het belooft weer een groot spektakel te worden, zeker nu alle binnen- en buitenlandse toppers van de partij zijn in Heerenveen. Voor deelnemers, het programma en de livestream kun je hier terecht.

KPN Marathon Cup 7 (15 december)
De zevende KPN Marathon Cup staat komende zaterdag in Den Haag gepland. De beloften beginnen om 17.45 uur, gevolgd door de Topdivisie dames om 19.15 uur en de Topdivisie heren om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Meer informatie vind je hier

NK Junioren sprint/lange afstanden/teamsprint (15-16 december)
Tijdens dit gecombineerde toernooi wordt het NK Sprint (2x 500 meter, 2x 1000 meter) voor Junioren A en Junioren B verreden. Verder zijn er nationale afstandstitels te behalen op de 3000 meter dames junioren A en B en heren junioren B. De dames en heren junioren A rijden tevens de 5000 meter. Klik hier voor meer informatie.

KNSB Cup 4, shorttrack (16 december)
In Leeuwarden staat zondag de vierde KNSB Cup voor de shorttrackers op het programma. Deze wedstrijd is live via deze link te zien.

Lumière Cup (14-15 december)
Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december vindt er in het IJssportcentrum in Eindhoven de Lumière Cup plaats. De derde editie van deze internationale synchroonschaatswedstrijd is dit jaar voor het eerst voorzien van het ISU-label. De Lumière Cup geldt als ISU-wedstrijd voor de categorieën advanced novice tot en met senioren. Klik hier voor meer informatie.