Tickets
Shop
Nieuws 24 apr 2018

Team iM FARMING vindt versterking in Anneleen Zijl

Het komende seizoen wordt team iM FARMING versterkt door Anneleen Zijl uit Lelystad. De 22-jarige marathonschaatsster zal samen met Anne Tauber, Elske Lenis en Janneke Elzinga de basis vormen van het team in de Topdivisie dames. Andrea de Jong maakt als vijfde rijdster het team compleet.

Foto : Neeke Smit

Anneleen Zijl debuteerde afgelopen seizoen in de Topdivisie dames bij team Koga, waar ze een sterke indruk maakte en de aanval niet schuwde. Met die intentie hoopt ze ook haar rol binnen iM FARMING te kunnen vervullen. "De insteek en ambities van het team sluiten aan bij mijn eigen doelen en ambities. Ik denk dat we met deze meiden stappen kunnen maken als ploeg."

Team iM FARMING begint met seizoen 2018-2019 aan het derde jaar. Het afgelopen jaar maakten de rijdsters veel progressie, zowel individueel als in teamverband, met als hoogtepunt de winst van Tauber op de Alternatieve Elfstedentocht. Team iM FARMING hoopt met de komst van Zijl opnieuw verder te groeien als ploeg, met name in de breedte. Hilde-Marije Dijkstra en Kirsten Velzeboer zullen als regiorijdsters betrokken blijven bij het team.

Kverneland Group Benelux blijft verbonden als hoofdsponsor. De ploeg is erg blij met het vertrouwen en de steun van Kverneland. "Voor Kverneland was het twee jaar geleden ook een nieuwe stap om een sponsorovereenkomst aan te gaan met een (nieuw) marathonteam. Maar de samenwerking bevalt heel goed en deze verlenging brengt stabiliteit en continuïteit in de ploeg", aldus ploegleider Erik van den Boogert, die net als Gerhard Joling (begeleider en fysiotherapeut), ook komend seizoen weer met plezier de hand aan de ploeg zullen slaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan