Tickets
Shop
Nieuws 17 apr 2018

Schorsing voor Schouten na schermutselingen ONK, vrijspraak Stroetinga

De Tuchtcommissie van de KNSB heeft Royal A-ware-rijder Simon Schouten voor twee marathonwedstrijden geschorst. Dit naar aanleiding van de rode kaart die hij op 27 januari ontving na het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) op de Weissensee.

In de eindsprint van deze wedstrijd week Schouten van zijn lijn af, waarmee hij zijn tegenstander hinderde. Hij kreeg hiervoor een rode kaart, waarna de scheidsrechterscommissie van de KNSB hem een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden deed.

De rijder ging hiermee niet akkoord en legde zijn zaak voor aan de Tuchtcommissie, die op 12 april uitspraak deed. De Tuchtcommissie acht bewezen dat Schouten van zijn lijn afweek en zijn tegenstander hinderde. Hij kreeg een schorsing van twee wedstrijden opgelegd.

Teamgenoot Arjan Stroetinga werd door de Tuchtcommissie vrijgesproken. Hij kreeg na diezelfde wedstrijd twee rode kaarten: de eerste voor het hinderen van AB Vakwerk-rijder Gary Hekman en een tweede vanwege een handgemeen met Hekmans ploeggenoot Rick Smit na afloop van de race.

De scheidsrechterscommissie deed hem een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, maar ook Stroetinga ging niet akkoord. De Tuchtcommissie van de KNSB acht beide klachten ongegrond. Smit had eerder al een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing geaccepteerd en liet de zaak niet voorkomen.

Partijen hebben een maand de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Tuchtcommissie.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan