Tickets
Shop
Nieuws 15 apr 2018

Derde overwinning voor Van Beijnum in KNSB Baancompetitie

Op de piste van Haulerwijk werd zaterdag de derde wedstrijd in de KNSB Baancompetitie verreden. Er stonden een 500 meter en afvalkoers op het programma.

Foto : Neeke Smit

Bij de heren ging de winst op de sprintafstand naar Rick Schipper. Hij klopte Gerrie van Lingen en Mathias Vosté, op plek vier eindigde Rémon Kwant. Op de afvalkoers zegevierde Luc ter Haar, hij bleef voor Ruurd Dijkstra en Casper de Gier.

In Haulerwijk werd voor het eerst een vijf kilometer afvalkoers verreden in plaats van tien kilometer. Dit is eigenlijk een nieuwe afstand voor junioren op het WK en de Youth Olympic Games. In de KNSB Baancompetitie rijden de junioren A en senioren samen. Het doel van de kortere afstand met minder deelnemers is meer overzicht voor zowel publiek als jury. De koers is beter te jureren vanwege de kleine aantallen en zou daardoor meer fair play zijn.

Dames
Marit van Beijnum sprintte naar haar derde overwinning op rij. Op de 500 meter was ze Lianne van Loon en Anna van den Bos de baas. Maya de Jong belandde net naast op podium op plek vier. De afvalkoers werd gewonnen door Marijke Groenewoud, zij bleef voor Van den Bos en Bente Kerkhoff.

Jeugd
Bij de kadetten zegevierden Sanne Oosterwijk en Timo Lamme in het dagklassement. Ramona Westerhuis en Ivo de la Porte wonnen bij de junioren B.

Klik hier voor de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan