Tickets
Shop
Nieuws 11 apr 2018

Blijk van Erkenning KNSB voor Eelco Blok

De KNSB heeft Eelco Blok bij zijn afscheid als bestuursvoorzitter van hoofdsponsor KPN een Blijk van Erkenning gegeven. Die onderscheiding bestaat uit een bronzen beeldje, dat de schaatsbond uitreikt aan mensen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de schaatssport.

Eelco Blok (60) was vanaf 2011 bestuursvoorzitter van KPN, de telecom- en ICT-dienstverlener die in 2010 hoofdsponsor werd van de KNSB. Onder zijn leiding groeide het sponsorschap uit tot een volwaardige samenwerking, waarin KPN de schaatssport in zijn volle breedte ondersteunt.

"De KNSB is Eelco Blok zeer erkentelijk voor de belangrijke tol die hij in deze relatie heeft gespeeld", zegt Piet Geurts, directeur-bestuurder van de KNSB. Hij benadrukt dat de bond er 'met de steun van KPN' in is geslaagd om alle takken van de schaatssport nog meer tot bloei te laten komen.

"Schaatsen is een individuele sport, waarin je als sporter niet kunt zonder de kracht van het collectief", aldus Geurts. "Eelco heeft zich in de voorbije acht jaar een ware teamplayer getoond, die veel meer was dan alleen een sponsor. Daarnaast heeft hij grote inspanningen verricht om samen met ons de schaatssport toekomstbestendig te maken."

Bijzondere betrokkenheid
Een bijzondere betrokkenheid toonde Blok bij de Nederlandse achtervolgingsploegen, die het tot 2014 niet was gelukt Olympisch goud te halen. Daarom besloot Blok dit teamonderdeel structureel te ondersteunen. Hij legde de nadruk op teamplay, commitment, goede coaching en samenwerking. In Sotsji won TeamNederland powered by KPN voor het eerst olympisch goud, zowel bij de mannen als de vrouwen.

Blok had als hoogste baas van hoofdsponsor KPN niet alleen oog voor de topschaatsers, hij bekommerde zich juist ook om de breedtesport. Zo stond hij aan de basis van de KPN Junior Schaatsclub, die intussen tienduizenden kinderen clinics heeft aangeboden. Op 18 april neemt hij officieel afscheid als bestuursvoorzitter van KPN.

"Als bestuursvoorzitter van een oer-Hollands bedrijf heeft hij onze oer-Hollandse sport stevig omarmd", aldus Geurts. "Hij is de voorbije jaren van grote waarde geweest voor de schaatssport in het algemeen en de KNSB in het bijzonder. Wij zijn hem daarvoor zeer erkentelijk."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan