Tickets
Shop
Nieuws 23 apr 2018

Amerikaanse Sugar Todd zet punt achter loopbaan: 'Tijd voor iets anders'

Sugar Todd zet per direct een punt achter haar loopbaan. De 27-jarige Amerikaanse meldt dat op haar eigen website.

Foto : ANP

"Ik heb altijd gezegd dat ik van schaatsen houd, maar dat ik niet kon wachten op de dag dat het voorbij was", schrijft Todd. "Omdat vanaf dat moment ik de vrijheid zou hebben om te doen en laten wat ik wil."

"Ik vond het de laatste maanden lastig om toe te geven dat ik niet meer verder zou gaan als schaatsster en daarom sprak ik het nog niet uit. Het voelde niet juist. Na lang nadenken, durf ik het nu eindelijk te zeggen: 'Ik ben recentelijk gestopt met schaatsen.'"

Todd, die in haar carrière één keer uitkwam op de Olympische Spelen, sluit haar blog af met de tekst. "Ik voel me vrij. Ik ben geen schaatsster meer. Het is tijd voor iets anders." Eind februari, de maand van de afgelopen Olympische Spelen, werd ze door een reisbureau ingehuurd als reisleidster. Dat beviel haar naar eigen zeggen erg goed. Op 30 april begint ze met haar nieuwe baan.

Olympische Spelen
De Amerikaanse eindigde in Sotsji op de 29e plek op de 500 meter. Op de 1000 meter moest ze genoegen nemen met de 32e plaats. Voor de Spelen van Vancouver (2010) en Pyeongchang (2018) wist ze zich niet te plaatsen. 

Op de WK Afstanden en WK Sprint wist Todd nooit een medaille te veroveren. In 2015 boekte ze haar beste resultaat op een wereldkampioenschap. Bij het WK Sprint in Astana werd ze dertiende.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan