Tickets
Shop
Nieuws 22 mrt 2017

Smeekens huldigt en wordt gehuldigd bij recordwedstrijden DIJC

De Deventer IJsclub (DIJC) sluit op zondag 26 maart het schaatsseizoen af met de inmiddels traditionele recordwedstrijden in het vernieuwde Thialf in Heerenveen. Dit is tevens het moment waarop DIJC haar erelid Jan Smeekens in het zonnetje wil zetten. Hij werd dit jaar als eerste Nederlander ooit wereldkampioen op de 500 meter

Foto : Soenar Chamid

Hoewel op De Scheg bij goede weersomstandigheden heel hard kan worden geschaatst – dat laten de scherpe baanrecords op verschillende afstanden wel zien – gaat het toch net allemaal nog een tikkeltje sneller in Thialf. Daarom geeft DIJC haar leden van de sectie Langebaan ieder jaar de kans om hun persoonlijke records scherper te stellen in de schaatstempel van Nederland.

 

Leden verzilveren die kans ook. Vorig jaar reden in totaal 114 deelnemers maar liefst 110 persoonlijke records. Om juist die PR’s te belonen wint niet de snelste schaatser de recordwedstrijden, maar degene die het meest van zijn eigen toptijd af haalt. Vaak zijn dat de schaatsers die normaal gesproken niet op het podium eindigen. Als je PR nog niet zo scherp staat, kun je immers het meest van je eigen toptijd af halen.

 

Smeekens reikt vaker de prijzen uit bij DIJC, zo ook in 2012

 

Net als vorig jaar reikt ook dit jaar Jan Smeekens de prijzen uit. Hij wordt zelf ook in het zonnetje gezet, net als enkele andere leden die dit jaar iets bijzonders hebben gedaan. Dit zijn niet alleen leden die een bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd, maar ook vrijwilligers die iets unieks voor hun club hebben gedaan.

 

 Jan Smeekens werd dit jaar in Zuid-Korea wereldkampioen op de 500 meter. Bekijk hier onze fotoserie van het mooie goud van de sprinter van Team LottoNL-Jumbo.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan