Tickets
Shop
Nieuws 15 sep 2017

Roest breekt onderarm en pols bij valpartij

Patrick Roest is vrijdag geblesseerd geraakt tijdens een skeelertraining. De 21-jarige schaatser van Team LottoNL-Jumbo brak bij een valpartij zijn linkeronderarm en -pols.

Foto : Soenar Chamid

De nummer twee van de WK allround botste gedurende de training tegen een tractor die plots de weg op reed. Dat meldt zijn ploeg Lotto-Jumbo. Ook zijn ploeggenoten Chris Huizinga en Douwe de Vries kwamen ten val, maar hun verwondingen lijken mee te vallen. 

"We waren net met ons derde blokje tempowerk bezig, toen een tractor de weg op kwam", kijkt Roest terug. "Douwe en Chris probeerden hem rechts te ontwijken en kwamen in de berm. Ik ging links. Maar doordat hij ons op het laatste moment zag en remde, knalde ik frontaal op de achterkant."

De onderarm en pols van Roest zitten momenteel in het gips. Aankomende maandag ondergaat hij een operatie. Deze wordt uitgevoerd door specialist Reinier Feitz. Naar verluidt kan de Zuid-Hollander daarna vrij snel zijn trainingen weer hervatten. "Ik ben blij dat het mijn linkerarm en pols is, want die leg ik bij het schaatsen toch op mijn rug", aldus Roest.  

Kramer en Nauta
Roest is niet de eerste schaatser van Lotto-Jumbo met een breuk. Eerder dit jaar liep Yvonne Nauta een meervoudige beenbreuk op, terwijl Sven Kramer bij een valpartij op de fiets zijn sleutelbeen brak. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan