Tickets
Shop
Nieuws 16 sep 2017

Lobysheva niet naar de Olympische Spelen in Zuid-Korea

Yekaterina Lobysheva zal niet in actie komen tijdens de Winterspelen in Zuid-Korea. Ze doet niet mee aan de kwalificatiewedstrijden voor de Russische ploeg. De 32-jarige schaatsster uit Kolomna was op de Spelen van 2006 en 2014 nog goed voor brons op de ploegenachtervolging.

Foto : Soenar Chamid

Na de Spelen van Sotsji lastte Lobysheva een pauze in vanwege de geboorte van haar kind, maar keerde later weer terug naar het ijs. De vijftienvoudig Russisch kampioene droomde van haar vierde olympische deelname maar kon vanwege familieomstandigheden niet mee trainen met de nationale ploeg, meldt Podmoskovye Today. "Ik had lange tijd niemand om voor mijn tweejarige dochter Sophia te zorgen als ik van huis was. Ik heb gevraagd of ik later kon starten met trainen maar dat werd geweigerd", aldus Lobysheva. "Toen de keuze ontstond tussen familie en het Russische team koos ik voor mijn gezin."

Ze heeft besloten om deelname aan de kwalificatiewedstrijden te weigeren, en dus zal ze niet in actie komen tijdens de Spelen in Pyeongchang. "Dit gebeurt allemaal vlak voor de Spelen en ik heb me niet kunnen voorbereiden zoals ik wilde. Ik wil niet meedoen voor spek en bonen", vertelt ze. Het is overigens niet zo dat ze hiermee haar hele carrière beëindigd. "Ik blijf trainen en tot op heden staat mijn leeftijd het toe dat ik mijn carrière voortzet."

Een maand geleden opende de schaatsster haar eigen 'School of Champions' voor langebaan en shorttrack in haar thuisstad Kolomna. "Ik liep allang rond met dit idee en nu heb ik de kans om het uit te voeren. Ik ben hoofd van de school en zal ook coachen." De school is niet alleen bedoeld voor kinderen uit de omgeving van Moskou maar ook uit andere regio's en richt zich op een individuele aanpak. "We werken aan kwaliteit, niet aan kwantiteit." Lobysheva wil haar ervaring graag overbrengen op een nieuwe generatie atleten. "Vorig jaar bereidde ik mezelf voor op het seizoen, ik schreef mijn eigen trainingsplan. Ik heb twintig jaar ervaring in deze sport en kennis van drie olympische periodes. Dat wil ik graag doorgeven aan deze jongens en meiden."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan