Tickets
Shop
Nieuws 18 sep 2017

Laatste seizoen Ter Mors als shorttrackster

Jorien ter Mors komt na dit seizoen niet meer in actie als shorttrackster. De 27-jarige Enschedese hoopt een plek te bemachtigen in de Nederlandse relayploeg en met dat team in februari tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang een medaille te behalen.

Foto : Arno Hoogveld

Na de Spelen richt Ter Mors zich volledig op het langebaanschaatsen, zei ze maandag in Thialf, waar de Nederlandse shorttrackers vooruit keken op het nieuwe seizoen.

Naast een medaille met de shorttrackvrouwen hoopt Ter Mors in Zuid-Korea ook olympische medailles te behalen op de 1000 en 1500 meter op de langebaan. In 2014 in Sotsji won ze al olympisch goud op de 1500 meter.

De pupil van coach Jeroen Otter gaat het langebaanschaatsen en shorttrack opnieuw zo goed mogelijk combineren. Ter Mors doet bij het shorttrack mee aan de eerste twee wereldbekerwedstrijden, eind september in Boedapest en begin oktober in Dordrecht.

"Ik hoop dat we daarna met Nederland hoog op de ranking staan, en ik de derde en vierde wereldbekerwedstrijd bij het shorttrack over kan slaan. Is dat niet zo, dan pak ik toch nog een van die twee wereldbekerontmoetingen in Azië mee. Ik moet ook wel meedoen aan wereldbekerwedstrijden, anders heb ik niets op de Olympische Spelen te zoeken.''

In maart ging het bij de wereldkampioenschappen shorttrack in Ahoy in de finale van de relay mis. Ter Mors ging onderuit, waardoor Nederland naast de prijzen greep. "Als we daar goud hadden gehaald, was ik misschien al gestopt. Maar zo wilde ik mijn shorttrackloopbaan niet eindigen'', aldus Ter Mors.

Van 5-8 oktober vindt in Dordrecht de Audi ISU World Cup Shorttrack plaats. Klik hier voor meer informatie en tickets.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan