Tickets
Shop
Nieuws 04 sep 2017

Kunstrijder Kennes haalt eerste ISU podiumplaats: 'Geweldig, doel van dit seizoen al behaald'

Kunstrijder Thomas Kennes is zijn olympische seizoen uitstekend begonnen. Hij behaalde zondag tijdens de Slovenia Open met zilver zijn eerste ISU podiumplaats. Caya Scheepens opende haar seizoen bij de ISU Junior Grand Prix in Salzburg.

Foto : Stichting Kunstrijden Nederland

"Geweldig", kijkt Kennes terug op zijn eerste podiumplaats. Hij imponeerde door voor het eerst in wedstrijdverband het element Triple S Triple T (tweemaal een driedubbele rotatie in de lucht) te laten zien. "Ik had als doel voor dit seizoen om een triple-triple te kunnen en om podium te halen in een ISU wedstrijd. Die doelen heb ik beide nu al gehaald."

"Van tevoren zie je dat er dingen mogelijk zijn maar ik was nog niet zo zelfverzekerd dat ik echt podium kon rijden", aldus de kunstrijder van Stichting Kunstrijden Nederland. Toch stond hij na zijn korte kür op de tweede plaats. Die plaats wist hij na de lange kür te behouden. 

Ongeldige gegevens (Error)

Caya Scheepens
Caya Scheepens is haar seizoen begonnen met een 24e plaats bij de Junior Grand Prix in Salzburg. Ze behaalde na de korte en lange kür een puntentotaal van 90,63. "Het ging niet heel goed", vertelt Scheepens. "In de lange kür gingen de elementen van de korte kür beter, maar ging de rest wat minder." Het niveau ligt volgens de 15-jarige kunstrijdster hoger dan vorig jaar. "Toen zag je mensen die double-double (tweemaal twee rotaties in de lucht) sprongen, nu probeerde iedereen wel triples te springen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan