Tickets
Shop
Nieuws 26 sep 2017

Elma de Vries ’Marathonschaatsster van het Jaar’

Na haar training op het ijs van het Thialf-stadion in Heerenveen is Elma de Vries door de KNSB verrast met de ereprijs ’Marathonschaatsster van het Jaar’ (seizoen 2016-2017). De marathonrijdster van Team Palet Schilderwerken ontving uit handen van marathoncompetitieleider Willem Hut het bijbehorende fraaie bronzen beeld.

Foto : Huub Snoep

De Vries werd eerder al in 2007 en 2008 onderscheiden met de ereprijs Marathonschaatsster van het Jaar, toen nog de Dick van Gangelen Trofee. Afgelopen week ontving Simon Schouten al de Marathonschaatser van het Jaar prijs bij de mannen.

Elma de Vries kreeg de marathon jaarprijs onder andere voor het winnen van de KPN Marathon Cup. Ze bemachtigde het oranje leiderspak in de vijfde Cup-wedstrijd in Haarlem op 19 november en heeft haar leidende positie in het klassement in de daaropvolgende wedstrijden met veel strijd verdedigd. Een strijd, die overigens pas in de laatste wedstrijd – de finale in Amsterdam – werd beslist. Daarnaast eindigde ze als 2e in de marathonranking overall over het hele seizoen. 

Genoemd moet ook worden haar indrukwekkende prestatie bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, waar ze in winnende positie vlak voor de finish ongelukkig ten val kwam. Een memorabele val, die wereldnieuws werd.

Daarnaast was ze Koerskapitein voor haar ploeg Palet Schilderwerken. In deze rol heeft ze onder meer de weg geplaveid voor haar ploeggenote Ineke Dedden tot het kampioenschap bij het ONK Natuurijs.

  


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan