Tickets
Shop
Nieuws 06 sep 2017

24KiKa: 'Je hebt soms geen gevoel van tijd meer'

De 14e editie van 24Kika heeft afgelopen weekend maar liefst 101.741,75 euro opgeleverd. Ruim zestig skeelerteams hebben zich weer uitgesloofd op het parcours van Flevonice om in 24 uur zoveel mogelijk geld bij elkaar te rijden voor het goede doel. Tussen de dappere deelnemers bevond zich een groepje jongeren uit Gouda. Lars den Heijer vertelt ons over hun belevenissen.

“De club deed normaal gesproken altijd met twee teams mee aan 24KiKa, maar dit jaar zou er niemand gaan", begint hij. "Iemand uit onze trainingsgroep zei toen: 'waarom gaan wij niet?' En dat leek iedereen eigenlijk een goed idee." De groep jongelingen tussen de 13 en 16 jaar oud verzamelde daarom genoeg sponsoren bij elkaar en vertrok de polder in voor de nodige trainingssessies.

 Lars reed samen met teamgenootjes Julia, Lotte, Ella, Janne, Saline en Jelmer bijna 800 kilometer bijeen. De ‘Goudse jeugd’, een naam die ook pronkte op het speciaal voor 24KiKa ontworpen skeelerpak, bracht het er goed vanaf, al was het soms ook een beetje zwaar. "Soms zaten we er natuurlijk helemaal doorheen. Ik had op een gegeven moment ook helemaal geen gevoel van tijd meer. Met drie uur slaap voel je je natuurlijk wel een beetje slaapdronken en je krijgt zere voeten met blaren, maar het ging eigenlijk heel goed." 

In training!

 

Onder de aanmoedigingen van alle ouders langs de baan reed de groep niet alleen naar een prachtige prestatie, maar behaalde ook nog een bronzen medaille. "Wij dachten eerst; het is al knap als we het gewoon volhouden, maar uiteindelijk raad ik iedereen aan om toch aan het wedstrijdelement mee te doen. Dan heb je een goede reden om door te rijden, anders hadden we het misschien wel veel eerder opgegeven, ha!"  

Het mooiste moment in de 24 uur op skeelers? "Het einde. Dan is iedereen klaar en mag je als team nog een ereronde maken. De baas van KiKa komt dan langs en alle prijzen worden uitgereikt. Het was mooi om te vieren dat we het gehaald hebben." 

Voor iedereen die enthousiast is geworden: komende winter kun je ook meedoen aan een 24 uurs race op het ijs! Tijdens 'De ijsbreker challenge' wordt er geld opgehaald voor Het Rode Kruis. Ga jij de uitdaging aan?

Naast de toch al mooie prestatie ook nog een medaille..

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan