Tickets
Shop
Nieuws 25 okt 2017

Uniek seminar voor internationale schaatscoaches in Heerenveen

Hoe maak je schaatsers beter door in de training langebaanwerk af te wisselen met shorttrack? En wat kan de nieuw ontwikkelde Sprint Coach-app bijdragen aan het optimaliseren van je trainingsprogramma? Het antwoord op deze vragen krijgen internationale schaatscoaches op 6 november 2017 tijdens een bijzonder seminar in Heerenveen.

Foto : Sander Chamid

De ISU heeft de KNSB gevraagd dit seminar te organiseren, omdat het delen van kennis helpt het vakmanschap van internationale coaches verder te verbeteren. Voor de organisatie werkt de KNSB samen met het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO-Noord) in Heerenveen. Samen bieden zij internationale schaatscoaches een unieke kans om hun kennis en vaardigheden te verbeteren.

Het seminar bestaat uit twee delen. Wilf O’Reilly, disciplinemanager shorttrack van de KNSB, zal vertellen hoe shorttracktraining langebaanschaatsers beter maakt. En andersom: hoe shorttrackers profiteren van langebaanwerk. O’Reilly kan putten uit een rijke ervaring. Hij werd in 1991 overall wereldkampioen shorttrack en werkte later onder meer als coach van het Nederlandse shorttrackteam en manager van de ISU.

In de tweede sessie zal Jos de Koning, bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ingaan op het nut van inspanningstesten buiten de ijsbaan. Roy Mulder, embedded scientist van de KNSB, vult dit aan met uitleg over de nieuw ontwikkelde Sprint Coach App. Samen zullen ze de coaches nieuwe inzichten geven, die kunnen helpen om goede schaatsers tot nog betere prestaties te brengen.

Het is voor het eerst dat een seminar voor schaatscoaches in deze vorm wordt georganiseerd. Alle coaches die al in Heerenveen zijn vanwege de ISU World Cup (10-12 november) worden uitgenodigd om aan dit seminar deel te nemen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan