Tickets
Shop
Nieuws 16 okt 2017

KNSB gaat oude mobieltjes recyclen tot schaatsmedailles

De KNSB gaat oude mobieltjes recyclen tot schaatsmedailles. Daarmee volgt de bond het voorbeeld van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dat op de Spelen van Rio al medailles uitdeelde die voor 30 procent uit gerecycleerd materiaal bestonden.

Tijdens drie grote schaatsevenementen zullen deze winter inzamelingsacties worden gehouden. Bezoekers kunnen hun oude mobiele telefoon inleveren. De edelmetalen die daarin verwerkt zijn worden gerecycled tot gouden, zilveren en bronzen medailles.

"Onze schaatsfans kunnen straks zeggen dat de Nederlands kampioen een gouden medaille krijgt omgehangen, die is gemaakt van hun oude mobieltjes", zegt Jeroen Kraaij, manager commerciƫle zaken van de KNSB. "Hoe mooi is dat? We dragen zo ook nog een steentje bij aan een beter milieu."

Bij de KPN NK afstanden, van 27 tot en met 29 oktober in Thialf, gaat de actie van start. Daarnaast kunnen mensen hun oude telefoons inleveren in alle KPN-winkels. Onder de deelnemers worden prijzen verloot. De eerste gerecyclede medailles worden uitgereikt op 27 en 28 januari tijdens de KPN NK Allround & Sprint in Heerenveen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan