Tickets
Shop
Nieuws 15 okt 2017

Holland Cup: Opnieuw zege voor De Vries en Verbij in Deventer

Kai Verbij en Linda de Vries hebben zondag hun tweede afstand van het weekend gewonnen. Bij de Holland Cup 1 in Deventer won Verbij na de 500 meter ook de 1000 meter en won De Vries na de 1500 meter ook de 3000 meter.

Foto : Neeke Smit

Sanne van der Schaar schreef de 1000 meter bij de vrouwen op haar naam. De 25-jarige rijdster van Gewest Fryslan noteerde een tijd van 1.19,36. Jongeling Elisa Dul werd knap tweede, voor het AfterPay-duo Floor van den Brandt en Janine Smit. Bij de mannen won Kai Verbij zijn tweede afstand van het weekend. Hij klokte een tijd van 1.09,77 en dat was opnieuw een baanrecord. Ploeggenoten Michel Mulder en Dai Dai Ntab eindigden als tweede en derde.

Foto : Neeke Smit

Op de 3000 meter ging de zege bij de vrouwen naar Linda de Vries. De rijdster van Team Plantina, die zaterdag al de winnende tijd neerzette op de 1500 meter in een baanrecord, bleef Lisa van der Geest net voor (4.13,84 om 4.14,18). Esmee Visser werd derde in een tijd van 4.14,42. Bij de mannen ging Frank Vreugdenhil er met de overwinning vandoor op de langste afstand van het weekend. Op de 5000 meter was hij ruim vijf seconden sneller dan de nummer twee Bart Mol. Lex Dijkstra completeerde het podium.

Foto : Neeke Smit

Zaterdag werden de eerste twee afstanden in Deventer al gereden. Bekijk hier de winnaars van zaterdag en bekijk hier alle uitslagen van het weekend.

Bij de Holland Cup waren er ook startplekken te verdienen voor de KPN NK Afstanden. Wie die startbewijzen kregen, vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan