Tickets
Shop
Nieuws 05 okt 2017

Breeuwsma: 'Finale op zaterdag zit er wel in'

In Boedapest sneuvelde Daan Breeuwsma in de heats van de 1500 meter, en ook tijdens de World Cup in Dordrecht had de shorttracker op diezelfde afstand pech. Toch sloot hij de eerste dag van het toernooi na een sterk optreden op de 500 meter met een goed gevoel af.

Foto : Tim Buitenhuis

In de heats over 1500 meter was Breeuwsma goed op weg, maar kwam in de slotfase van de wedstrijd bij een inhaalpoging buitenom ten val. "Ja, jammer. Ik wilde de rust bewaren tijdens de race en in de laatste ronden naar voren rijden. Dat ging eigenlijk ook goed, maar ik zat net te dicht op de Japanner."

Breeuwsma bleef niet te lang treuren over zijn bezoek aan de kussens. "Het is niet anders. Je kunt er niet in blijven hangen, want dan rijd je ook geen goede 500 meter. Daarom heb ik de knop meteen omgezet." En met succes, zo bleek in de volgende races. Breeuwsma zette zijn val op de 1500 meter met twee sterke races direct recht op de kortste sprintafstand. "Een finale op zaterdag zit er denk ik wel in en dat was het doel. Daar ben ik blij om", luidt het positief. 

In Hongarije kwam Breeuwsma vorige week alleen op de 1500 meter in actie. "Om zoveel mogelijk punten te pakken hebben we besloten dat ik dit weekend wel alles rijd. Het was even afwachten hoe mijn knie het zou houden."

De knieën van Breeuwsma spelen hem al langer parten. "Ik ben geopereerd aan mijn linkerknie, omdat ik last had van slijtage. Dat zorgde voor irritatie, mijn pees schuurde langs de scherpe rand. Dan is het lastig om in die diepe hoeken te blijven zitten. Nu heb ik aan die kant geen last, maar rechts is nu hetzelfde. We hebben een manier gevonden om het goed in te tapen, dan voelt het goed. Dit seizoen kan ik mooi afronden maar daarna zal ik ook aan mijn rechterknie geopereerd worden."

Teruglezen wat vandaag allemaal gebeurde op het ijs in Dordrecht? Klik hier voor de liveblog! 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan