Tickets
Shop
Nieuws 16 nov 2017

Nederlandse dames door naar hoofdtoernooi World Cup shorttrack in Seoul

Op de eerste dag van de World Cup shorttrack in Seoul hebben alle Nederlandse dames zich op de 500 meter geplaatst voor het hoofdtoernooi. De heren strandden in de heats. Op de 1500 meter zijn Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat wel door, bij de dames wist alleen Suzanne Schulting zich te kwalificeren.

Foto : Sander Chamid

Op de 1500 meter werd Schulting in haar rit tweede achter de Britse wereldkampioene Elise Christie. Lara van Ruijven werd net derde en miste zodoende de halve finale. Yara van Kerkhof eindigde als zesde in haar heat. Bij de heren wonnen Knegt en De Laat in de voorronden, Dennis Visser werd tweede. Visser kreeg in de daaropvolgende heats een penalty. Knegt en De Laat wisten zich wel te plaatsen voor de halve finale op zaterdag.

In de voorronden en de heats van de 500 meter plaatsten Van Kerkhof en Van Ruijven zich met ritwinst voor het hoofdtoernooi. Ook Schulting veroverde een plek in de kwartfinale, die ook op zaterdag worden verreden. De heren gingen met gemak door naar de heats, maar daarin kreeg Dylan Hoogerwerf een straf. Knegt wist zich in een sterke rit met de Hongaarse Shaoang Liu en Hyo Jun Lim uit Zuid-Korea niet te plaatsen voor de kwartfinale, hij werd vierde. Daan Breeuwsma, die het hoofdtoernooi in Shanghai miste door ziekte, redde het ook niet.

Bekijk hier alle uitslagen.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan