Tickets
Shop
Nieuws 16 nov 2017

Innovatieve Sprintapp voor meer schaatsplezier en betere prestaties

Na een geslaagde testperiode lanceert de KNSB in samenwerking met hoofdsponsor KPN en partner Sportunity de schaatsapp genaamd Sprint. De Sprintapp is een onderdeel van schaatsen.nl. De app zorgt voor het makkelijk bijhouden van rondetijden en statistieken op kunstijsbanen.

Door middel van een koppeling met een MYLAPS-chip worden schaatsprestaties nauwkeurig gemeten en inzichtelijk gemaakt. De schaatsapp is vergelijkbaar met andere prestatie-apps als Strava en Runkeeper. Het verschil is dat deze app niet afhankelijk is van GPS.

De meting vindt plaats door middel van een chip die meet wanneer je de start- en finishlijn passeert. Resultaat: een zeer nauwkeurige meting. Zo nauwkeurig dat de techniek van deze app ook wordt gebruikt door topschaatsers en coaches, in plaats van een stopwatch en de welbekende rondeborden.

KPN spant zich in om met technologie de schaatsliefhebbers te verbinden, KPN was voor de Sprintapp dan ook de hosting partner bij uitstek en zet de expertise van haar medewerkers in om het Sprintplatform tot een succes te maken.

Download nu de Sprint app en probeer hem uit!

undefinedundefined

Schaats samen, sterker, beter en sneller
Onder het motto 'schaats samen, sterker, beter en sneller' speelt de KNSB in op de behoefte om gemakkelijk prestaties te meten. Met tips en trainingsschema's helpt de bond sporters zich te verbeteren en blessures te voorkomen.

De Sprintapp is er voor schaatsers van elk niveau die beter willen leren schaatsen en toewerken naar een persoonlijk doel, of gewoon om met meer plezier te schaatsen. Met de app kan getraind worden voor natuurijs en toertochten. Daarnaast zijn er challenges in de app die je kunt aangaan.

Schaatsen met plezier
De app biedt het laatste nieuws, tips, trainingen en challenges. Je kunt er ook updates volgen van vrienden, verenigingen, ijsbanen en schaatsscholen. De appgebruiker geeft zelf aan wie hij of zij wil volgen en kan samen met vrienden ranglijsten opstellen of resultaten met elkaar delen.

"In de Sprintapp bekijk je supersnel je eigen rondetijden en statistieken na een schaatssessie. De challenges zijn erg tof en het is leuk om mijn PR aan te scherpen en deze te vergelijken met mijn schaatsvrienden", zegt recreatieschaatser Kalle Ordelman.

Daarnaast biedt de KNSB schaatsliefhebbers memberships voor een nog leukere schaatsbeleving, met verschillende voordelen voor iedere schaatsliefhebber. KNSB-leden ontvangen een extra korting.
Klik om de video af te spelen.

Ongeldige gegevens (Error)

Kijk op www.Sprintapp.nl voor meer informatie en wat jij allemaal met deze app kan! Heb je opmerkingen en/of vragen? Dan kan je deze ook via www.Sprintapp.nl vinden of contact opnemen met het Sprint team. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan