Tickets
Shop
Nieuws 04 nov 2017

Concurrentie voor Noordlaren in strijd om eerste marathon op natuurijs

Komende week zakt de temperatuur in de nacht wellicht tot het vriespunt, en dan begint het al te kriebelen... Wie zal de eerste marathonwedstrijd op natuurijs in Nederland organiseren? Nieuw-Buinen mengt zich in de traditionele strijd met Noordlaren.

Foto : Neeke Smit

In het Drentse dorp Nieuw-Buinen wordt een begin gemaakt met het aanleggen van een nieuwe ijsbaan, meldt RTV Noord. In april werd het plan enthousiast ontvangen in de gemeente Borger-Odoorn. Op een voormalig voetbalveld wordt een asfaltbaan neergelegd, waarop snel water gespoten kan worden bij vorst.

Dat betekent een concurrentie erbij voor Noordlaren, Veenoord, Gramsbergen en Haaksbergen. "We gaan er vanaf nu heel hard mee aan de slag om het voor elkaar te krijgen", zegt Monique Wessels van de ijsvereniging. "De baan is al uitgezet met piketpaaltjes; dat is de buitenkant van de baan. De aannemer gaat beginnen met het gelijkmaken van de vloer. Een puinlaag erop en aan de slag. Het is nu echt nog een knollenveld, daar moet nog heel wat aan gebeuren."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan