Tickets
Shop
Nieuws 30 mei 2017

Sharon Hendriks naar ZiuZ/uplus : 'Heel fijn dat ploegleiders me een kans geven'

Sharon Hendriks keert aankomende winter na een jaar afwezigheid terug in het marathonpeloton. Ze doet dit in de kleuren van team ZiuZ/uplus.

Foto : Neeke Smit

Bij Team ZiuZ/uplus wordt Hendriks onder andere herenigd met haar zusje Chantal. "Superleuk dat ik weer met mijn zusje rijd. De ploegleiders hadden er ook wel vertrouwen in en wilden me wel een kans geven. Dat is heel fijn", aldus de 24-jarige geneeskundestudente.

Elsemieke van Maaren (Forte Development) en Nynke Pellikaan (Egbert-Egberts) voegen zich ook bij de brigade van coach Valentina Berga-Belloni. Leonie Lubbinge, Bianca Roosenboom, Kelly Schouten en Bianca Bakker tekenen bij. Berber Vonk blijft als vijfde rijdster actief. Alternatieve Elfstedentocht-winnares Birgit Witte stopte afgelopen seizoen met schaatsen. Inge Mostert vertrekt naar Team Nedflex/Vakantieplaya.nl.

Een negenkoppig team met inlinetoppers, wielrenners en schaatsers. Best een logistieke operatie om ze allemaal bij elkaar te krijgen voor trainingen, vertelt Berga-Belloni. Ook met het WK inlineskaten van 2018 in het vooruitzicht. "Een paar skeeleraars willen straks pieken op het WK in Heerde. Kelly (Schouten) hoort bij de besten van Nederland, zij zal voor het skeeleren gaan. En Berber (Vonk) gaat ook vol koers voor het WK, zal niet zoveel wedstrijden rijden."

Het doel is duidelijk, met een compleet team aan de start staan en te strijden voor de winst. "We willen proberen meer podiumplekken te halen en sowieso op de Weissensee proberen top-5 te rijden," aldus de ploegleidster. Team ZiuZ/uplus is een combinatieteam van sponsoren ZiuZ, een Fries bedrijf dat hoogwaardige technologie ontwikkelt op het gebied van visuele intelligentie en uplus, een netwerkorganisatie waarin meerdere zorgverleners samenwerken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan