Tickets
Shop
Nieuws 10 mei 2017

Pim Schipper verlengt contract tot na de Spelen

Terwijl Team Plantina dinsdag aankwam op Mallorca, verlengde Pim Schipper zijn aflopende contract bij de ploeg tot na de Olympische Spelen van Pyeongchang. De 28-jarige Schipper gaat daarmee zijn vierde seizoen bij het team van coach Gerard van Velde schaatsen.

Foto : Soenar Chamid

"Ik ben blij dat ik het komende, olympische seizoen weer voor Team Plantina kan schaatsen", zegt een blije Schipper. "Ik kan in deze sterke sprintploeg, onder leiding van Gerard van Velde en Arjan Samplonius nóg beter worden en meestrijden om de grote prijzen." De Noord-Hollander won afgelopen seizoen brons op het NK sprint. In 2015 deed hij dat ook al. Bovendien werd hij dat jaar zesde op het WK sprint.  

De sprintploeg van Team Plantina bestaat dit seizoen uit de volgende schaatsers: Michel Mulder, Ronald Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Thomas Krol en Martijn van Oosten. Michel Mulder is de enige nieuwkomer; hij kwam over van Team Victorie. De olympisch kampioen op de 500 meter nam ook het onlinesportartikelenbedrijf Athleteshop mee, één van de bedrijven die de komst van Mulder mogelijk maakte. Athleteshop blijft ook de rest van het seizoen bij Team Plantina betrokken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan